Brussel organiseert toptennistoernooi in mei
Toernooidirectrice Dominique Monami en de Franse organisator Jean-François Caujolle Foto: ISOSPORT
De eerste editie van het WTA-toernooi in Brussel is dinsdag in het stadhuis van Brussel officieel voorgesteld. Het toernooi zal van 14 tot 21 mei plaatsvinden op de terreinen van tennisclub Primerose, in de buurt van het Koning Boudewijnstadion. Dat bevestigden de organisatoren dinsdag.

Sinds de laatste officiële editie van de Diamond Games in Antwerpen in 2008, werd er in België geen WTA-toernooi meer georganiseerd. Het toernooi van Brussel staat één week voor de start van Roland Garros gepland, het jaarlijkse hoogtepunt van het gravelseizoen. Daardoor zullen er heel wat internationale toppers naar Brussel afzakken om er de laatste hand te leggen aan hun voorbereiding op het Parijse gravel. De organisatoren bevestigden dinsdag al de komst van Yanina Wickmayer, de Deense nummer één Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva (Rus), Jelena Jankovic (Ser), Francesca Schiavone (Ita) en Shahar Peer (Isr).

De toekomst van het toernooi lijkt alvast verzekerd. Toernooidirectrice Dominique Monami en de Franse organisator Jean-François Caujolle bevestigden dinsdag immers dat er een vijfjarig contract, met optie voor nog eens drie jaar extra, ondertekend was tussen organisator Pampelonne Organisation en het Amerikaanse sportmarketingbedrijf Octagon.

Voor de gelegenheid wordt de tennisclub van Primerose ook in een nieuw kleedje gestoken. De courts worden vernieuwd en de tribunes rond het hoofdterrein zullen plaats bieden aan 4500 toeschouwers.