Een 19de-eeuwse bakkerij in Tongeren is de plaats waar ze hun droom zullen waar maken. Voorlopig is het er nog een puinhoop, maar niet lang meer. Want Lucie en Jimmy openen er op 10 april de deuren van hun eigen ‘betere bistro’. Om de opening op die datum te verzekeren werken ze met boeteclausules. ‘Wie één dag te laat klaar is, betaalt een bepaald bedrag’, zo klinkt het in de krant.
Oude bekenden
Lucie en Jimmy zijn niet de enige bekende die in de zaak aan de slag gaan. Marco, die souschef was in de keuken van Lucie tijdens ‘Mijn Restaurant!’ is ook van de partij. Net als Valère, de maître d’hôtel die we eerder zagen op VTM. ‘Maar de bedoeling is toch dat we over vier à vijf jaar zonder personeel kunnen werken’, aldus Jimmy. ‘We streven naar 25 couverts. Als we de reservaties voldoende spreiden, dan moeten Lucie en ik dat met zijn tweeën aankunnen. Enkel als we het zo doen, kunnen we de personeelskosten drukken en er zelf wat aan verdienen.’
Want het jonge koppel neemt een groot financieel risico. Maar ze zijn ook slim. ‘We hebben een hele goede verzekering genomen, die ons een inkomen garandeert. En bij overlijden van één van ons twee, valt de lening volledig weg.’