Meer dan vijfhonderd mensen hebben dinsdagvoormiddag in Engis de begrafenis bijgewoond van Alison Decloux, het 12-jarige meisje dat samen met haar jongere zus Amélia een maand geleden verdronk in de Maas.

De begrafenis van Alison vond een week na die van haar jongere zus Amélia plaats. Tijdens de ceremonie lag de nadruk op de moed van Alison omdat ze haar leven opofferde om haar in moeilijkheden verkerende zusje te redden. Aan het begin van de begrafenisceremonie gaf de Luikse gouverneur Michel Foret het meisje het burgerlijk kruis voor moed en zelfopoffering.

De 6-jarige Amélia Decloux viel op zondag 16 januari ter hoogte van Engis in de Maas. Haar oudere zus sprong haar achterna om haar te redden. Beide meisjes verdwenen in de golven van de rivier, waarna een hele reeks zoekacties plaatsvonden. Op 25 januari verdronk daarbij de duiker Olivier Rouxhet. De lichamen van Amélia en Alison werden uiteindelijk teruggevonden in de Maas ter hoogte van Luik door voorbijgangers, met een tussenpoos van een week.

De kist van Alison verliet de kerk van Engis dinsdag om 12.45 uur. Het meisje wordt begraven in het nabijgelegen kerkhof, naast het graf van haar jongere zus.