Fruitactie ‘Tutti Frutti’ groot succes op Vlaamse scholen
Subsidies voor schoolfruit Foto: © www.gezondheid.be
De fruitactie 'Tutti Frutti' op Vlaamse scholen was een groot succes. Bijna negen op de tien deelnemende scholen zijn erg tevreden over de actie en 98% doet dit jaar opnieuw mee. Dat blijkt uit een evaluatie in opdracht van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).

Het project van de Vlaamse overheid wil kinderen en jongeren meer fruit leren eten door ze fruit aan te reiken op school. Deelnemende scholen kunnen een subsidie krijgen voor contracten met fruitleveranciers die dan wekelijks fruit leveren om onder de scholieren te verdelen.

De helft van de Vlaamse scholen doet mee aan 'Tutti Frutti', waarvan de overgrote meerderheid met een gesubsidieerd fruitabonnement werkt. Zes procent van de scholen doet enkel mee aan de 'fruit in de boekentas'-campagne, waar geen subsidies tegenover staan.

De deelnemende scholen zijn overwegend tevreden van de actie. Ze zijn vooral positief over het promotiemateriaal en de kwaliteit van het fruit. Minder tevreden zijn ze over de administratieve procedure die aan de actie vast hangt.