'Koningshuis heeft 'alimentatiepotje' voor buitenechtelijke kinderen'
Koning Leopold III (midden) met zijn zoons Boudewijn (l) en Albert (r) Foto: BELGA
Het Belgische koningshuis zorgt goed voor zijn buitenechtelijke kinderen. Volgens royaltywatcher Kathy Pauwels zou er zelfs een soort alimentatiefonds zijn, waarmee onze vorsten hun buitenechtelijke kinderen onderhouden.

Dat vertelde ze dinsdagochtend in het programma 'Tomas Staat Op' op radiozender Studio Brussel, waar ze was uitgenodigd om over Ingeborg Verdun, de buitenechtelijke dochter van koning Leopold III, te praten.

'Er werd vroeger heel goed voor de buitenechtelijke kinderen gezorgd', vertelde Pauwels. 'De tweede man van Liselotte (Landbeck, de minnares van koning Leopold III, red.) bijvoorbeeld heeft een hoge topfunctie gekregen in Stockholm.'

Meer nog, er zou een soort alimentatiefonds bestaan waarmee buitenechtelijke koningskinderen onderhouden werden en worden. 'Ik heb dat ook opgevangen', zei Pauwels. 'Het zou zoiets zijn als een buitenechtelijk potje.'

Voorts vertelde de Royaltywatcher dat ze al een half jaar op de hoogte was het bestaan van de buitenechtelijke dochter Ingeborg van koning Leopold III. 'Het was moeilijk om daar niets over te lossen', gaf ze toe.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig