In het Anderlechtse Erasmusziekenhuis ligt al enkele dagen een 3-jarig meisje in coma nadat het wekenlang zwaar mishandeld werd. Het kind was toevertrouwd aan een jong koppel en vertoonde onder andere snijwonden en brandwonden van sigaretten en kokend water.

Volgens RTL werd het kind enkele dagen geleden met een hartstilstand binnengebracht in het ziekenhuis. Het meisje kon gereanimeerd worden, maar ligt sindsdien in een coma. Het Brusselse parket wil geen uitleg geven over haar verwondingen, maar RTL heeft het over snijwonden en brandwonden van sigaretten en kokend water, zowel op het lichaam als in het gezicht. Het kind zou ook een maagzweer hebben, veroorzaakt door de stress, en een hersenbloeding.

Nadat het meisje in het ziekenhuis werd opgenomen, startte een gerechtelijk onderzoek onder leiding van onderzoeksrechter De Visscher. Dat leidde tot de arrestaties van de moeder van het meisje, en van het koppel dat voor het kind moest zorgen.

De meerderjarige man is aangehouden en zijn minderjarige vriendin is opgesloten in een jeugdinstelling. De moeder van het meisje is opgepakt op verdenking van schuldig verzuim. De vader van het meisje verblijft in de gevangenis en is nog niet op de hoogte van de toestand van zijn dochtertje.

Volgens RTL zou de Service d'Aide à la Jeunesse (SAJ) op de hoogte geweest zijn van de mishandeling, maar niet opgetreden hebben. Het Brusselse parket kon die informatie echter niet bevestigen.