Moggi: 'Scheidsrechters bezorgen Milanese clubs de titel'
Foto: ap
Luciano Moggi, de voormalige sterke man van Juventus en spilfiguur in het Calciopoli-schandaal waardoor Juventus naar Serie B moest, heeft uitgehaald naar de arbitrage rond Inter Milaan en AC Milan. 'De scheidsrechters in Italië bezorgen AC Milan of Inter dit jaar de titel.'

Luciano Moggi verwijst naar de doelpunten van Inter en AC Milan afgelopen weekend. Inter-verdediger Ranocchia scoorde in buitenspelpositie en Milan-aanvaller Robinho gebruikte zijn arm om een doelpunt te maken. 'Het Italiaanse voetbal is in de handen van de Milanese clubs, die de titels onderling mogen verdelen', vertelt Moggi aan Gold TV.

'Op dit moment hebben AC Milan en Inter de voorkeur van de scheidsrechters en dat is duidelijk te zien in de laatst gespeelde competitiewedstrijden die ze wonnen door onreglementaire doelpunten. Als mijn Juventus op een dergelijke manier zou winnen dan was het een schandaal geweest', aldus een boze Moggi.

Calciopoli-schandaal

Moggi was in 2006 de centrale figuur in het Italiaanse Calciopoli-schandaal. De toenmalige Juve-directeur had een netwerk opgebouwd waarin hij scheidsrechters kon beïnvloeden. De Oude Dame werd naar de Serie B verwezen en Moggi werd uit het Italiaanse voetbal verbannen.

'De gegeven straffen van de rechtbank en de voetbalbond in 2006 zijn voortgekomen uit publieke druk, maar die beslissingen hadden niets met rechtsspraak te maken en passen niet in een land als Italië', vertelt Moggi. 'Ik zal vechten totdat ik mijn gelijk krijg. En ook voor diegene wiens leven is geruïneerd door het schandaal in 2006.'