De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Walter G. (50) uit Zoersel, veroordeeld voor stroperij. De man krijgt een boete van 5.500 euro, waarvan 1.375 euro effectief. Zijn drie jachtgeweren, die eerder in beslag werden genomen, zijn verbeurd verklaard.

De beklaagde is een fervent jager en was er met zijn jachtgeweer 's avonds op uit getrokken in het bos. Met één welgemikt schot legde hij een ree neer. Een voorbijganger hoorde echter de knal en zag ook een wagen aan de rand van het bos staan. Hij waarschuwde de politie en die kon Walter G. op heterdaad betrappen.

In een rugzak zat het karkas van de ree. Hij had de poten afgesneden, de ingewanden verwijderd en de resten achtergelaten in het bos, waardoor hij ook vervolgd werd voor sluikstorten. De politie nam in totaal drie jachtgeweren in beslag. Twee daarvan waren voorzien van een geluidsdemper waardoor het illegale wapens waren. De man had ook enkel maar een vergunning om in Wallonië te jagen.

De vzw Wildbeheer Eenheid Schijnvallei had zich burgerlijke partij gesteld en kreeg één symbolische euro schadevergoeding toegekend.