De van Saksen-Coburgs worden ook wel een omschreven als de 'van Seksen-Coburgs’. Zowat elke Belgische koning reed een of meerdere scheve schaatsen. Dat bleek uit historisch onderzoek door Bram Bombeek, die met zijn scriptie ‘A bas le Sexe-Cobourg’ deelnam aan de Vlaamse Scriptieprijs 2009.

Leopold I had zeker twee buitenechtelijke relaties. Met Arcadie Claret had hij twee buitenechtelijke zonen: Georg en Arthur von Eppinghoven. Ook actrice Caroline Bauer deelde het bed met de vorst.

Leopold II had een voorliefde voor heel jonge vrouwen. Zijn beroemdste minares was Blanche Delacroix, die op 16-jarige leeftijd de koning ontmoette. Zij schonk de koning twee zonen Lucien en Philippe Durrieux. Leopold II zou ook vaste klant geweest zijn in een Londens bordeel waar minderjarige meisjes werkten. 

Albert I zou zeker één buitenechtelijk kind hebben gehad. Dat kind zou later door Boudewijn in de adelstand worden verheven. 

Leopold III verwekt tijdens een korte romance met de Oostenrijkse schaatskampioene Liselotte Landbeck een dochter: Ingeborg Verdun. Er zijn ook geruchten dat de koning een zoon heeft bij een Française.

Prins Karel, na de Tweede Wereldoorlog een tijdlang regent van België, zou in de jaren 30 een dochter hebben gekregen. Een huwelijk werd door het hof afgekeurd.

De huidige koning Albert II had ook een ingewikkeld liefdesleven. Delphine Boel werd in 1968 geboren uit een relatie met barones Sybille de Selys-Longchamps.

Lees de volledige scriptie

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig