Grote Prijs Formule 1 in Bahrein geschrapt
Foto: Belga
Het nieuwe Formule 1-seizoen zal dan toch later beginnen dan gepland, dat meldt persagentschap Reuters. Door de instabiele politieke toestand en rellen in Bahrein wordt de Grote Prijs daar, voorzien voor 13 maart, geschrapt.

'Het Bahrein International Circuit (BIC) kondigde aan dat Bahrein zich dit jaar zou terugtrekken als gastland voor de Formule 1 Grand Prix race, zodat het land zich kan focussen op de nationale dialoog', luidt de persmedeling.

De Formule 1-renstallenhadden eerder al beslist om de laatste reeks testritten ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen van 3 tot 6 maart op het circuit van Bahrein te annuleren wegens de politieke onrust in de Golfstaat.

Hier en daar wordt al gesuggereerd dat Bahrein verschuift naar november, wanneer ook de Grote Prijs van Abu Dhabi op het programma staat.Een officiële bevestiging van het nieuws door F1-baas Bernie Ecclestone is er nog niet, maar zou eerstdaags volgen na een vergadering tussen Ecclestone en de F1-teams.

De organisatoren in Bahrein moesten donderdag al de twee wedstrijden van de GP2 Asia Series, die voor afgelopen weekend voorzien waren, afgelasten.