Een geestdriftige thuisploeg, meesterlijk gedirigeerd door Losada, heeft haar derde opeenvolgende thuiszege niet gestolen. Biton verzilverde zijn eerste kans terwijl de de bezoekende spitsen verschillende keren de gelijkmaker verkwisten.

Zoals verwacht trok de thuisploeg razendsnel van stapel, Een kurkdroog schot van Losada nipt naast de paal opende het spervuur gevolgd door een eerste kans voor Ohayon die van dichtbij de spionkop in het vizier nam.

Voorzetten verprutst

Gretigheid was in beide kampen troef, overhaasting kenmerkte evenwel de opbouw. STVV rekende in een afwisselend eerste halfuur op de uitvallen van spitsen Sidibe en Ishiaku. Signorino moest trouwens in allerijl zijn kamp ontzetten voor de neus van een aanstormende Sidibe.

Na een spectaculaire infiltratie van Losada die aan de rand van strafschopgebied afgeremd werd, trad Odoi rond het halfuur alsmaar meer op de voorgrond. Tot twee keer toe verprutsten de gasten evenwel de laatste voorzet van hun glasheldere acties; Losada, steeds hij, en Kaya hanteerden ondertussen het grof geschut.

Losada smeedde het ijzer op de rechterflank, vond steun bij duimpje Cordaro. Diens gemeten voorzet voor doel verdween via het stalen hoofd van midvoor Biton in het dak van het doel, meteen reeds de derde seizoenstreffer voor de Israëliër. Net voor de pauze stond doelman Riou opnieuw voor hete vuren. De gelijkmaker hing in de lucht, Mutombo verscheen gepast aan de tweede paal maar liet de open kans ontglippen.

Rumoerig slot

De tweede helft kwam trager op gang. Trainer Brepoels riep trouwens vrij snel Ishiaku naar de bank en liet middenvelder Schouterden aanrukken. STVV dwong nieuwe hoekschoppen af en een raket van Mennes flitste rakelings naast de paal. Een alomtegenwoordige Losada bleef verder de show stelen.

Doelman Van der Jeugt redde echter de meubelen op een uitval van Cordaro en een nieuwe gloeiende kopbal van Biton. De gasten zouden echter verder met hun geluk spelen. Sidibe gaf in het vijfde kwartier iedereen het nakijken, wandelde voorbij Riou om dan de gelijkmaker met zijn linker op de reclameborden te knallen.

In een vrij rumoerig slot ving de Henegouwse verdediging de ongeordende geel-blauwe wanhoopsforcing tamelijk keurig op. 

Het volledige verslag en interviews leest u in Het Nieuwsblad Sportwereld van zondag 19 februari. De verkooppunten vindt u hier.