Er zijn zo van die wedstrijden waarvan je weet dat er geen doelpunten zullen komen, ook als dat er nog gaan als zal vallen als ze de hele nacht doorspelen. Als zelfs Kevin Vandenbergh, keeper en al voorbij, tegen de paal trapt, dan zit je in zo'n wedstrijd. De inzet was aan beide zijden voorbeeldig.

De partij ging in de eerste twintig minuten nerveus heen en weer. Echt slecht was het voetbal niet, maar in de rechthoeken was er weinig te beleven. Tot Boi en Iachtchouk kort na elkaar kansen kregen. Petr tipte een kopbal onder de lat uit. Iachtchouk kwam een paar centimeter te kort om een center van Reynaldo in doel te deviëren.

Eupen antwoordde met een keiharde vrijschop van Lepiler nipt naast. De Eupense nummer tien schoot even later uit een goede positie ook nog eens over. Cercle zorgde intussen voor nog wat halve kansjes, maar bij de keel grijpen kon het een technisch vaardig en gedreven Eupen niet.

Offensief werden de Oostkantonners evenwel goed opgevangen door een secure Cercle-verdediging. Het resultaat van een en was veel middenveldspel. Dat leidde dan weer geregeld tot onzuiverheden wegens overbevolking. Als je bij een uittrap de twintig veldspelers zowat allemaal op de middellijn ziet staan, dan weet je het wel.

Weinig te beleven

Weinig of geen verandering in het begin van de tweede helft. Eupen leek nu wel iets meer balbezit te hebben dan de West-Vlamingen, maar die bleven met drie aanvallers toch op offensieve beterschap hopen.

Bij Eupen ging onder anderen Marc Hendrikx voorop in de strijd. Voor neutrale voetballiefhebbers was er weinig te beleven. De fans van Eupen haalden hun hartje op aan de ferme reddingsactie van hun spelers. Die van Cercle zweefden er ergens tussenin. De kop trachtte er de sfeer in te houden.

Hun rustige collega's hoger in de tribune vochten tegen de stilaan legendarische Eupense kou. De spelers van beide partijen werkten zich aandoenlijk in het zweet, maar echt lijn kregen ze niet in het spel. Het veld van Eupen was op dat vlak mede de boosdoener. Echt gras staat er nog alleen in de hoeken.

Dertien minuten voor tijd kwam het moment-Vandenbergh. De voormalige topschutter kwam moederziel alleen voor doel en trof de paal. Zijn collega's Saglik en Chavaria deden hem dat na. Dahmane zag nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Vandenbergh kopte nog op de keeper. Portier kreeg rood voor een tackle op Vandenbergh. Reynaldo schoot vrijlopend op Petr.

Het volledige verslag en interviews leest u in Het Nieuwsblad Sportwereld van zondag 19 februari. De verkooppunten vindt u hier.