Essevee leek met een goal van Habibou de scalp van Lierse te halen. Dat was buiten de Egyptische invaller Wahed gerekend, die in de slotminuten gelijkmaakte en zo een zevende uitverlies op rij vermeed. Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niets op.

In de week dat we het wereldrecord regeringsvormen hebben gebroken van Irak, gingen beide ploegen op zoek naar maar liefst twee nieuwe recordpogingen. De eerste: terugspelen op de doelman. We turfden acht keer. De tweede: het wachten om een bal tussen de staken te mikken. Dat duurde maar liefst tot minuut 56. Maar die minuut zorgde wel voor de 1-0.

Was er dan niets te beleven in de eerste helft? Eigenlijk niet. Als er dan eens een kansje uit de donkere hemel leek te vallen, waren er nog twee heel ijverige vlaggers. Een voorzet van Sonck dwarrelde via enkele rood-groene tussenstations veilig in de handen van Bossut. Aan de overkant kon Chevalier Delaplace aanspelen, maar Claasen stak er nog een voetje tussen. Helaas zaten we dan al aan, jawel, minuut 45. Roelandts moest ruim vijf minuten eerder naar de dug-out met een dijverrekking. Matton nam zijn stek in.

Penalty niet gefloten

Terug naar onze tweede recordpoging. In minuut 56 viel de eerste bal tussen de palen én zowaar tegen de netten. Chevalier bracht de bal knap voor, een verdienstelijke Delaplace legde af voor Habibou en die hoefde maar binnen te duwen. En Lierse? Dat probeerde het vooral via de ingevallen Wahed: hij knalde twee keer op doel, maar evenveel keer ging het leer enkele meters naast. Habibou weigerde om het nekschot toe te dienen, want na geklungel van Bernardez kon de Franse Afrikaan op de muit af, maar Kawashima redde de plaatsbal knap.

Aan de overkant stiftte Abdel Wahed net over. En zowaar in de 73 ste minuut de eerste bal tussen de palen van Lierse-makelij, maar Bossut pareerde het schot(je) van Claasen nog vrij gemakkelijk. Een bevrijde Habibou verdiende een penalty na een haakfout van De Wree. Vier minuten voor affluiten brachten de bezoekers de bordjes in evenwicht. Wahed poeierde naar het kader, de bal week af en verdween in de mand.

Het volledige verslag en interviews leest u in Het Nieuwsblad Sportwereld van zondag 19 februari. De verkooppunten vindt u hier.