Voor Germinal Beerschot was winst in de voorlaatste thuiswedstrijd een 'must' om een stap dichter bij het behoud te zetten met nog matchen tegen Sint-Truiden, KV Mechelen en Standard voor de boeg. De Kielenaars kweten zich perfect van die taak.

Een half uur lang leek de vertoning op een oefenwedstrijd met veel slechte voorzetten langs weerskanten, maar toen achtte de Kortrijkse verdediging de tijd gekomen om geschenkjes uit te delen. Eerst pakte De Mets uit met een slechte terugspeelbal,die Custovic alleen voor Lahaye bracht, maar hij talmde veel te lang en weg was de unieke kans.

De Bosniër probeerde zijn misser goed te maken met een mooie krulbal, maar die werd door Gershon voor de lijn weggekopt. Derde keer, goede keer voor Adnan Custovic met de welwillende medewerking van Belhocine die een te korte voorzet gaf aan een zich houterig plaatsende Sunjic, zodat de Bosniër deze keer de kans niet liet liggen als hij weer alleen voor Lahaye opdook. Meteen zijn derde doelpunt van het seizoen.

Liep Kortrijk er voor de rust niet bijster enthousiast bij, dan lieten zij onmiddellijk na de pauze blijken dat ze toch niet naar 't Kiel gekomen waren om zich als lammetjes te laten afslachten. De Mets knalde fraai van ver de gelijkmaker binnen.

Derde van seizoen

De thuisploeg leek even uit haar lood geslagen, maar tegen de gang van het spel in, tikte MacDonald voor de tweede opeenvolgende match de bal tegen de netten, na een fraaie beweging van Porokara, die door de benen van Gershon de ideale voorzet gaf.

Toen even later Kagelmacher één van zijn gekende intercepties maakte, oprukte en de vrijstaande MacDonald zag staan, had de Nederlander geen moeite om ook zijn derde van het seizoen voorbij een onmachtige Lahaye in de netten te deponeren.

Hein Van Haezebrouck had intussen de lichtjes herstelde Mo Messoudi ingebracht om wat meer creativiteit in de ploeg te brengen. Mo deed in zijn vroegere thuishaven zijn best, maar ook hij kon de goed georganiseerde verdediging van Germinal Beerschot niet ontwrichten.

Goor en Kagelmacher kregen van trainer Mathijssen nog een applausvervanging, want ook zij hadden een voet in de vermoedelijke redding van de Kielse ploeg. Voor Kortrijk staan Play-offs 2 nu zo goed als vast.

Lees het volledige artikel en interviews in Het Nieuwsblad Sportwereld van 19 februari. Alle verkooppunten vindt u hier.