Priester José M., die dinsdag door de correctionele rechtbank van Dinant werd veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf voor de verkrachting van een zuster en aanranding van de eerbaarheid van drie jonge meisjes, is diezelfde dag nog spoorloos verdwenen. Hij is sindsdien onvindbaar, meldt het parket van Dinant zaterdag.

De Belgisch-Mexicaanse priester José M. was werkzaam in een kleine gemeenschap in Sinsin, een deelgemeente van Somme-Leuze in de provincie Namen. Hij werd veroordeeld voor de verkrachting van een non op leeftijd en het schenden van de eerbaarheid van drie jonge meisjes uit zijn gemeenschap. De feiten vonden plaats tussen 2000 en 2006.

Dinsdag werd de man veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan één jaar met uitstel. De priester was niet aanwezig tijdens de zitting in de rechtbank en de rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Nadat de rechter de uitspraak had gedaan, repte de politie zich onmiddellijk naar de woning van de priester in Sinsin. Daar was hij niet aanwezig. Intussen is er nog steeds geen spoor van de man.