Bart Wellens koning van de Cauberg
Bart Wellens juicht na zijn zege Foto: Photopress.be
Net geen jaar na zijn laatste overwinning in Oostmalle mocht Bart Wellens zaterdag nog een keer juichen. De Kempenaar won de allereerste cyclocross op de beroemde Cauberg in het Nederlandse Valkenburg. De hele wedstrijd lang reed onze landgenoot alleen aan de leiding en won uiteindelijk vlot voor de Duitser Philipp Walsleben en Niels Albert. Bart Aernouts werd vierde, Sven Nys vijfde.

Bart Wellens nam de kopstart en fietste de anderen meteen op achterstand. Na de eerste ronde had hij een kleine voorsprong op Bart Aernouts, gevolgd door de rest van het pak. Aernouts kreeg in de tweede ronde het gezelschap van Philipp Walsleben, maar ook met zijn tweeën kwamen ze niet dichter bij de koploper.

Na de derde rond lag Wellens ongeveer twintig seconden voor op de achtervolgers, een voorsprong die hij steeds verder uitbouwde ook toen eerst Albert en vervolgens Walsleben het tempo opdreven.

'Eén keer had ik het moeilijk', reageerde Wellens na aankomst, 'in de tweede ronde toen ik echt aan mijn limiet zat. Even ging het door mijn hoofd om op de achtervolgers te wachten, maar toen ze ook niet dichter kwamen, stond mijn besluit vast om door te gaan. Een zaak is me nu wel duidelijk: zondag zullen ze met mij niet veel last hebben in Oostmalle.'