Borussia Dortmund verstevigt leiderspositie
Borussia Dortmund - St. Pauli Foto: Reuters
Borussia Dortmund heeft in eigen huis gewonnen tegen St. Pauli. Barios scoorde het openingsdoelpunt voor de leider in de Bundesliga. Wat later lag hij ook aan de basis van het tweede doelpunt, die er kwam na een own goal van Gunesch. Bayern München en Hamburg winnen ook zonder problemen.

Met deze overwinning ziet Dortmund haar voorsprong op eerste achtervolger Bayer Leverkusen uitlopen tot maar liefst 13 punten. Leverkusen speelt morgen tegen de voorlaatste in de stand, Stuttgart.

Bayern München wint overtuigend

Bayern München won bij Mainz 05. De Duitse landskampioen, met Daniel Van Buyten de hele wedstrijd op de bank, had geen moeite met Mainz en schuift in het klassement op naar een gedeelde tweede plaats. De Duitser Schweinsteiger opende de score na negen minuten. Hij kopte een voorzet van Robben makkelijk binnen. In de tweede helft verdubbelde Müller en op een kwartier van het einde maakte Gomez de 0-3. Mainz 05 kon op zes minuten van het einde nog een doelpuntje meepikken dankzij Allagui.

Hamburg verplettert Wolfsburg

Het opmerkelijkste resultaat van de 23ste speeldag komt uit Hamburg. HSV won met overtuigende 4-0-cijfers tegen Wolfsburg die de degradatiezone steeds meer ziet naderen. Het doelpuntenfestijn werd op gang getrokken door Petric, Ben-Hatira en tweemaal Guerrero.

Vrijdag won Timmy Simons met Nürnberg gemakkelijk 3-0 tegen Frankfurt. Simons speelde de hele wedstrijd.

Uitslagen

FC Nürnberg - Eintracht Frankfurt 3-0 (vrijdag)
Borussia Dortmund - St. Pauli 2-0
Freiburg - Wolfsburg 2-1
Hoffenheim - Köln 1-1
Hamburg SV - Werder Bremen 4-0
Hannover - Kaiserslautern 3-0
Mainz - Bayern München 1-3

Stand

1. Borussia Dortmund 55
2. Bayer Leverkusen 42
3. Bayern München 42
4. Hannover 41
5. Mainz 37