Fellaini wipt Chelsea uit FA-cup, Manchester United stoot door
Fellaini speelde de hele match Foto: Belga
Everton heeft zich verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Engelse FA-cup. De ploeg van Fellaini versloeg Chelsea met 3-4 na strafschoppen. Phill Neville scoorde de beslissende penalty. Manchester United won zuinig tegen het kleine Crawley Town.

Chelsea speelde zonder steraankopen Fernando Torres en David Luiz. Zij waren niet speelgerechtigd waren in de FA-cup. Fellaini speelde de hele wedstrijd.

De wedstrijd eindigde na 90 minuten op 0-0. Vooral Chelsea greep zich in de haren. Frank Lampard miste een grote kans om zijn ploeg de overwinning te geven. In de eerste helft van de verlengingen maakte hij alles goed. Hij bracht Chelsea op een 1-0-voorsprong.

De ploeg van Carlo Ancelotti kon die voorsprong echter niet lang vasthouden. In de tweede helft van de verlengingen schoot Leighton Baines de bal van ver keihard voorbij Chelsea-doelman Petr Cech.

De wedstrijd moest met strafschoppen beslist worden. Daarin haalde Everton de bovenhand. Het werd 3-4. De beslissende strafschop werd getrapt door Everton-verdediger Phil Neville.

Manchester United wint

Crawley Town, dat in de Engelse Conference league speelt, gaf Manchester United geen gemakkelijke avond. De 'Red Devils' speelden wel met een B-elftal. Crawley knokte voor elke bal en kon enkele keren gevaarlijk zijn. David Hunt trapte een bal zowaar op de deklat. Op het half uur zorgde Manchester United-speler Wes Brown met een kopbaldoelpunt voor de 1-0. Een voorsprong die Manchester met de nodige moeite kon vasthouden tot het eind.

FA Cup

Birmingham - Sheffield Wednesday 3-0
Chelsea - Everton 1-1 (3-4 np)
Stoke - Brighton 3-0
Man United - Crawley Town 1-0