Vlaamse kortfilm pakt prijs in Berlijn
Foto: rr
Op het Internationaal Filmfestival van Berlijn heeft de Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes" van Sahim Omar Kalifade de Prijs van de Internationale Jury gewonnen. De film werd er vertoond in het Generation Kplus-programma. De prijs is 2.500 euro waard.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdag."Land of the Heroes" toont hoe drie Iraakse kinderen de tijd doden terwijl ze wachten op de aanvang van de kinderprogramma's op televisie. Hun moeders zijn druk bezig met het schoonmaken van wapens en munitie die de kinderen op de nabijgelegen slagvelden hebben gevonden.

Volgens de jury creëert de film "door verrassende wendingen en sterke beelden een compact en spannend verhaal over de absurditeit van een maatschappij waar geweld en verdrukking domineren".

"Land of the Heroes" is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor productiemaatschappij A Team productions. De belangrijkste rollen zijn voor Ahmed Nisret, Zana Gandi, Adla Bapir, Naima Abdo, Faryal Bozan en Noor Sami.

Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaamse kortfilm een prijs wint op de Berlinale. Vorig jaar won Nathalie Teirlinck met "Venus vs. Me" de Prijs voor Beste Europese Korte Film.