De oppositie in Jemen en Algerije gaan door met het protest tegen de regimes in hun land.

Op het 1 Mei-plein in het centrum van Algiers is zaterdag een indrukwekkende politiemacht op de been, nu de Algerijnse oppositie opnieuw heeft opgeroepen tot een protestmars tegen het heersende regime. Vorige zaterdag verhinderden de ordetroepen al een eerste protestmars van de overkoepelende oppositiebeweging CNCD.

Het plein is volledig omsingeld en zowat elke vierkante meter ervan is ingenomen door de ordetroepen, aldus fotografen van persagentschap AFP. Doel van de manifestanten is om vanmiddag een protestmars te houden tot aan het Martelaarsplein, zo'n vier kilometer verderop.

Voor de universiteitsgebouwen in de Jemenitische hoofdstad Sanaa hebben een vijfhonderdtal manifestanten zich zaterdag alweer verzameld in een poging president Ali Abdullah Saleh tot aftreden te dwingen.Even verderop  100-koppige pro-regeringsgroepop de been.

Al voor de negende dag op rij vragen de manifestanten in Jemen het vertrek van de president, die intussen ruim 32 jaar aan de macht is. Vrijdag nog kwamen vijf mensen om bij protesten. Er vielen ook tientallen gewonden.