Autopolis duurder door slechtere wegen
Foto: Alain Trappeniers
De premies voor een omniumverzekering voor personenwagens gaan fors de hoogte in. Bij DVV Verzekeringen betalen de cliënten ruim 8 pct meer in vergelijking met 6 maanden geleden. Volgens Assuralia liggen de slechte staat van de wegen en de krappe resultaten van de verzekeraars aan de basis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In een brief aan haar klanten wijt DVV Verzekeringen de premieverhoging aan de slechte staat van de wegen. Bij verzekeringsfederatie Assuralia schrikken ze niet van de premieverhoging en verwachten ze die ook bij andere maatschappijen.

Assuralia verwijst naar de krappe resultaten van de verzekeraars. Per honderd euro aan premie verdienen ze gemiddeld 0,2 euro op die verzekeringen. Veel verzekeraars lijden verlies op die producten. Eén optie om dat weg te werken is een verhoging van de premie.

Volgens Assuralia zijn de verliezen voor een groot deel te verklaren door het barre winterweer van 2010 en 2009. Dat heeft geleid tot een erbarmelijke toestand van de wegen, meer schade aan ophangingen en meer glasbreuk tot gevolg.