Ook Decaluwé (CD&V) scherp voor Lieten
Foto: belga
"Minister Lieten heeft voor mij geen enkele geloofwaardigheid meer. Ze houdt best de eer aan zichzelf". Dat zegt Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) in een reactie op de verkeerd gestuurde mail van minister Lieten.

In die mail bestempelt de sp.a-minister haar collega’s van CD&V en N-VA als mensen die zijn opgetrokken uit "teflon en beton". In één adem noemt Lieten het VIA-actieplan "geen sterk merk".

"Dit tast de geloofwaardigheid aan van haarzelf, van de regeringsploeg en van de politiek in het algemeen", zegt CD&V-parlementslid Decaluwé in een reactie. Volgens hem houdt Lieten beter de eer aan zichzelf en stapt ze dus best op uit de regering.

Volgens Decaluwé heeft de fout van Lieten ook te maken met "politieke onervarenheid". "Lieten negeert het parlement ook al anderhalf jaar. Ze trekt met haar beleidskeuzes en primeurs eerst naar de media of elders en dan pas naar het parlement. Dat is een totaal gebrek aan respect", aldus Decaluwé.

"Lieten is misschien een goede socialistische netwerkster, maar misschien moet ze beseffen dat ze niet geschikt is voor de politiek", besluit Decaluwé.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig