Tiende 147 maximum voor Stephen Hendry
Foto: Photonews
Stephen Hendry heeft donderdag in Newport zijn tiende 147 maximum break laten optekenen. In zijn wedstrijd van de tweede ronde in het Welsh Open, tegen zijn landgenoot Stephen Maguire, tikte de 42-jarige Schot in het openingsframe vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg. Desondanks verloor Hendry de partij met 4-2.

Met tien maximums deelt Hendry het record met de Engelsman Ronnie O’Sullivan. De twee doen ruim beter dan hun collega’s. Als nummer drie op het lijstje moet de Schot John Higgins het met vijf maximums stellen.

Zevenvoudige wereldkampioen Hendry zorgde voor de zevende 147 van het seizoen. O’Sullivan liet zijn tiende in september tijdens het World Open noteren. Nadien volgden er in de PTC-toernooien van Kurt Maflin, Barry Hawkins, Thanawat Thirapongpaiboon, Mark Williams en Rory McLeod. In de geschiedenis van het profsnooker werden er 77 maximums gescoord, vier daarvan op het Welsh Open.

Hendry’s landgenoot Graeme Dott liet zich eveneens opmerken. Hij schakelde de Australische wereldkampioen Neil Robertson met 4-1 uit. Ook de Chinees Ding Junhui schaarde zich bij de laatste acht. Tegen de Noord-Ier Mark Allen boog de winnaar van het Masters een 1-3 achterstand in een 4-3 zege om.

In de kwartfinales (best of 9) speelt Ding tegen Ali Carter, Dott tegen Mark Selby, Maguire tegen Welshman Mark Williams en geeft ’s werelds nummer een John Higgins thuisspeler Matthew Stevens partij. .