Ook op de Groenplaats in Antwerpen is het wereldrecord regeringsvormen 'gevierd'. Om en bij de 300 aanwezigen zagen er optredens met tussendoor enkele boodschappen van organisator 'Niet in onze naam jong'.

Van 16u30 tot 18u30 mochten de organisatoren een al bij al bescheiden feestje te bouwen op de Groenplaats. Tussen de optredens van DJ-ensemble Civalizee Foundation en de Antwerpse rockband New Rising Sun door, kreeg het publiek de politieke boodschap mee die 'Niet in onze naam jong' over het hele land wilde uitdragen.

Net als in onder meer Brussel en Gent werd uitgesproken dat de studenten niet akkoord gaan met de huidige gang van zaken in de Belgische politiek.

'Studenten uit Louvain-la-Neuve hebben dezelfde problemen als wij, laat ons die dan ook op dezelfde manier oplossen in plaats van bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten', aldus een van de mede-organisatoren die tussendoor het woord nam.

Ook het voorstel om een federale kieskring op te richten, de sociale zekerheid niet te splitsen en Brussel als 'laboratorium voor de toekomst' te gebruiken, werd in Antwerpen herhaald.

Luis Munoz, boegbeeld van de Antwerpse actie, toonde zich uitermate tevreden met de opkomst en vond dat het 'kort maar krachtig signaal' goed uit de verf kwam.