Torfs streng voor Bart De Wever
Foto: marc herremans
CD&V-senator Rik Torfs heeft donderdag scherp uitgehaald naar de N-VA, nochtans vaak de nauwste bondgenoot van zijn partij aan de onderhandelingstafel.

"Het is niet omdat Bart De Wever op dit ogenblik koning van Vlaanderen is, dat de compromisloze houding de beste is", zei hij voor de VRT-camera’s in het parlement. Opvallend is dat voorzitter Wouter Beke tijdens het interview aan de zijde van Torfs staat.

"Nu zijn mensen aan zet die zeggen: ’Stoer blijven, standhouden. Mijn standpunt is het juiste omdat het het mijne is. Ik heb altijd gelijk, dus geen duimbreed toegeven’", aldus Torfs voor de camera’s van Villa Politica.

Gevraagd naar wie hij verwees, antwoordde de professor Kerkelijk Recht: "Ik heb het over iedereen die niet wil toegeven, maar uiteraard ook over de N-VA".

Bovendien lijkt De Wever volgens hem nieuwe verkiezingen te suggereren. "Politici zijn verkozen om oplossingen te zoeken en om een regering tot stand te brengen. Niet om er geen te maken en dan de mensen naar de stembus te brengen, zoals meneer De Wever nu lijkt te suggereren", merkt Torfs voorts op.

De CD&V’er vermoedt dat in de toekomst wel zal blijken dat een compromisloze houding niets uithaalt. Hij besluit met te zeggen dat er "absoluut (moet) worden doorgegaan op een manier waarop mensen ook het standpunt van de anderen kunnen zien".