Net zoals de voorbije dagen reed een jonge Belg ook donderdag lange tijd op kop in de Ronde van Oman. Kevin Claeys, die uitkomt voor het bescheiden An Post-Sean Kelly, maakte deel uit van het kwintet dat in de derde etappe bijna 200 km in de aanval reed.

'Wat een lastige dag, en dat in mijn eerste wedstrijd boven de 200 km', vertelde de pas 22-jarige West-Vlaming na de finish. 'Tot aan de bevoorrading (km 60, red) reden we op zo'n 70 procent maar daarna hadden we meewind en hebben we toch serieus gevlamd. Je weet dat het voor een vroege ontsnapping sowieso moeilijk is voor het peloton te blijven. Maar toen we op 20 km van de streep nog voorop reden, begon zelfs een ervaren rot als Burghardt (die mee in de vlucht zat, red) in onze kansen te geloven.'

Uiteindelijk werden de vluchters iets voorbij het bord van de 10 km ingelopen. Maar zelfs al waren de vijf voorop gebleven, dan nog waren de winstkansen van Claeys klein.

'Ik zat echt stikkapot op het einde. Meer dan een vijfde plaats zou er niet in gezeten hebben. Ik ben dan ook niet ontgoocheld dat we niet tot de finish hebben kunnen uithouden', besloot Claeys.