Maxime Monfort (28) maakt dit seizoen deel uit van het nieuwe Luxemburgse topteam Leopard Trek. In de Ronde van Oman, die voor twee cruciale dagen staat, hoopt de perfect tweetalige Waal op een goed klassement.

'De rit van vrijdag met de beklimming van de Groene Berg en de individuele tijdrit van zaterdag worden de sleutelmomenten in deze ronde. Ik mik op een mooie plaats in de rangschikking dus zal ik dan goed moeten zijn', beseft Monfort.

'Met de vorm is het alleszins in orde. Die is zoals het moet zijn. Ik heb voor Oman drie dagen meegereden in de Mallorca Challenge en daar merkte ik dat ik op schema zit. Ik ben natuurlijk nog geen 100 procent maar dat hoeft nu ook nog niet. Het seizoen is nog maar net begonnen en ik wil pas echt goed zijn in de Ardense klassiekers.'

Monfort verdedigde de voorbije twee seizoenen de kleuren van Colombia. Dit jaar rijdt hij bij Leopard Trek aan de zijde van onder meer Fabian Cancellara, de broers Schleck en Wouter Weylandt. Volgens Monfort verliep de integratie heel vlot.

'In een nieuwe ploeg beginnen is nooit makkelijk, het brengt altijd wat stress met zich mee. Maar eerlijk gezegd heb ik nooit dat gevoel gehad. Alles wordt uitstekend georganiseerd en ik voel me prima in mijn vel.'