Arcade Fire maakt film
Foto: goedefroit music
De Canadese indierockband Arcade Fire stort zich na muziek nu ook op film. De dertig minuten tellende prent "Scenes from the suburbs" wordt voorgesteld in de marge van het Filmfestival van Berlijn.

"Scenes from the suburbs" van Spike Jonze is geïnspireerd op het jongste album van de groep, "The Suburbs". De prent gaat over een groep adolescenten die in een appartement in een buitenwijk wonen.

"We draaiden de film aan het einde van de opnames van het album", legt een van de bandleden uit. "We hebben zelfs geen tijd gehad om mijn dertigste verjaardag te vieren omdat we zo druk bezig waren met het maken van de film en het afwerken van ons album", zegt zanger Win Butler.

Dat de film maar 30 minuten duurt, komt omdat de bandleden in de jaren tachtig zelf maar 30 minuten van de meeste films te zien kregen omdat ze na een half uur naar bed werden gestuurd, legt Win nog uit.

De groep rond echtpaar Win Butler en Régine Chassagne werd in 2000 opgericht in Montréal. Met hun derde plaat "The Suburbs" sleepten ze onlangs een Grammy Award in de wacht.