De avondspits dreigt donderdag extra druk te worden, zeker in en rond Antwerpen en in de regio van Hamme, Dendermonde en Sint-Niklaas. De brug over de Schelde in Temse is geblokkeerd. Daar is geen verkeer mogelijk, waardoor automobilisten andere manieren zoeken om de Schelde over te steken.

De brug over de Schelde in Temse is geblokkeerd. De nieuwe brug in de richting van Mechelen staat open. En men krijgt ze niet meer naar beneden. Daardoor kan er geen verkeer  meer in de richting van Mechelen rijden, de brug in de andere richting is wel open.

Dat technische defect dreigt de avondspits ernstig in de war te sturen. Want alle verkeer dat de Schelde wilt oversteken, zoekt nu alternatieve routes. Dat kan via Antwerpen, maar daar moest rond 17 uur al een half uur aangeschoven worden, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. En op de Antwerpse ring, richting Nederland moeten automobilisten nog eens drie kwartier aanschuiven.

Een andere route is via de N41 richting Sint-Niklaas en Dendermonde, om dan via de N17 naar Willebroek te rijden. Maar ook daar is het al aanschuiven, zegt Hajo Beeckman. 'Alles tussen Hamme en Dendermonde kost je een uur. Dat is een gewestweg die niet berekend is op zoveel verkeer.'

Beeckman raadt mensen aan om niet te vertrekken als het niet echt moet. Wie toch de Schelde moet oversteken, kiest dan liever voor de (betalende) Liefkenshoektunnel. 'En wie van Gent komt, rijdt best om via Brussel. Op de Brusselse binnenring is het wel druk, maar de spits valt nog mee.'