De advocaat van een 51-jarige vrouw uit Pulderbos bij Zandhoven heeft de Antwerpse strafrechter donderdag gevraagd om zijn cliënte vrij te spreken voor 61 snelheidsovertredingen.

De bestuurder van de wagen met Luxemburgse nummerplaten had tussen april 2009 en begin maart 2010 de ene na de andere snelheidsovertreding verzameld. Aangezien de wagen in Luxemburg stond ingeschreven, was het moeilijk om de identiteit van de overtreder te achterhalen. Op 24 maart 2010 spotte de politie de auto op de parking van een supermarkt in Schoten, met V.V.L. achter het stuur. Ze betaalde de aangeboden minnelijke schikkingen niet en werd daarom gedagvaard.

De politierechter presenteerde haar daarop een gepeperde rekening van in totaal 13.923,77 euro, maar de vrouw ging in beroep. Haar advocaat pleitte namelijk dat ze weliswaar de hoofdgebruiker van de wagen was, maar dat het niet bewezen kon worden dat zij de snelheidsovertredingen heeft begaan. Haar vriend, die de eigenaar van de wagen is, had ze net zo goed kunnen plegen. Hij gebruikte de wagen namelijk vaak om naar de kinesist op de Bredabaan te gaan. En het is net daar dat de meeste overtredingen gemaakt werden. De man is op 15 mei 2010 overleden en werd nooit verhoord door de politie.

Het vonnis volgt op 17 maart.