Ook in Gent wordt er aandacht besteed aan het verbreken van het wereldrecord regeringsvormen. Naast de feestelijkheden die voor donderdagavond op het Sint-Jacobsplein zijn gepland, gingen er tientallen studenten naakt om de actie 'niet in onze naam' te steunen.

Op de Kouter in Gent hebben donderdagnamiddag enkele tientallen studenten zich in hun ondergoed gesteld. 'Waarom? Omdat we, als we naakt zijn allemaal mensen zijn', zei actrice Marijke Pinoy, die de actie 'Niet in onze naam' steunt. 'Heren en dames politici, stop ermee alleen maar te wijzen op wat ons scheidt. Stop ermee almaar meer barrières te plaatsen', klonk het.

De actievoerders wilden 249 naakte mensen zien op de 249ste dag van de regeringsonderhandelingen. Uiteindelijk stripten er enkele tientallen jongens en meisjes tot op hun ondergoed, aangemoedigd door een halfnaakte Pinoy en zanger Luc De Vos. De studenten tooiden zich met de Belgische vlag en dronken jenever om warm te blijven.

Serieuze actie

'Het is ons wel menens', zei Pinoy. ' Dat democratie alleen iets is voor het kieshokje is een leugen. Democratie is de bewuste en mondige burger. (..) Vandaag gaan we met 498 billen bloot. 498, dat is 2x 249. Want al 249 dagen laten de nationalistische 'op-de-spits-drijvers' de zaken verrotten. Ze willen ons kooien in een nuffig, koud en bekrompen Vlaams Lilliputlandje. We zijn vrijdenkers zonder gêne, zoals Tijl Uilenspiegel', besloot ze.