Evocatiecommissie wijst klachten Charleroi en KV Mechelen af
Voorzitter van Charleroi, Abbas Bayat Foto: BELGA
De Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag de klachten van eersteklassers KV Mechelen en SC Charleroi als ontvankelijk maar ongefundeerd beschouwd.

Beide clubs gingen in evocatie tegen een beslissing van het Beroepscomité. Dat zette de wedstrijd van Charleroi tegen Cercle Brugge in een 0-5 forfaitscore om en besliste om de wedstrijd van KV Mechelen in Sint-Truiden te laten herspelen.

De wedstrijd van de 18e speeldag tussen Charleroi en Cercle Brugge had op 4 december moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat het veld er door het winterweer te slecht bij lag. Het Sportcomité en later ook het Beroepscomité oordeelden dat Charleroi er niet alles aan had gedaan om het veld in het Stade du Pays de Charleroi speelklaar te krijgen.

Op 18 december kon de wedstrijd van de 20e speeldag tussen Sint-Truiden en KV Mechelen niet doorgaan omdat scheidsrechter Sam Loeman het veld ter plaatse afkeurde. Een strook aan de zijkant van het veld was bevroren. Het Sportcomité liet de wedstrijd op een 0-5 forfaitscore eindigen omdat het zeil waarmee de Truienaars hun veld voor de wedstrijd hadden afgedekt niet aan de vereiste afmetingen zou voldoen. Sint-Truiden ging echter niet akkoord met die uitspraak en kreeg in beroep gelijk.