Spaans Davis Cup-team met Nadal, Ferrer en Verdasco naar België
Rafael Nadal Foto: AP
Spanje komt met een bijzonder sterke Davis Cup-selectie naar Charleroi afgezakt. Dat maakte de Spaanse tennisfederatie RFET donderdag bekend. De Spanjaarden nemen het van 4 tot 6 maart in de Spiroudôme in de eerste ronde van de Wereldgroep op tegen België.

De vier door kapitein Albert Costa geselecteerde Spaanse tennissers zijn Rafael Nadal (ATP 1), David Ferrer (ATP 6), Fernando Verdasco (ATP 9) en Feliciano Lopez (ATP 41). Voor 's werelds nummer 1 Nadal wordt het zijn wederoptreden nadat hij op de Australian Open een spierblessure opliep.

Spanje is torenhoog favoriet voor het duel tegen België. De Spanjaarden, in 2009, 2008, 2004 en 2000 eindwinnaar van de Davis Cup, staan ook op nummer één in het landenklassement. België is daarin veertiende.

België, dat speelt met Xavier Malisse (ATP 45), Olivier Rochus (ATP 108), Steve Darcis (ATP 125) en Ruben Bemelmans (ATP 176), plaatste zich in september 2010 voor de eerste ronde van de Wereldgroep na een knappe 2-3 zege in de play-offs in en tegen Australië.

De winnaar van het duel tussen België en Spanje kwalificeert zich voor de kwartfinales van de Wereldgroep, de verliezer speelt een barrageduel voor het behoud in de Wereldgroep.