VTM mikt op weekend
Goedele: voortaan op dinsdag Foto: Starlounge
VTM zet dit voorjaar vooral in op vaste waarden en vertrouwde gezichten, met onder meer een vernieuwd Goedele op dinsdag. De commerciële zender heeft ook zijn ogen op het weekend gevestigd.

VMMa presenteerde donderdagvoormiddag de voorjaarsprogrammatie voor VTM, 2BE en nieuwe aanwinst Vitaya. Grote verrassingen heeft die niet in petto – de commerciële zender trekt grotendeels de al eerder ingezette lijnen door. Wel is duidelijk dat het de zender ernst wordt met de verovering van het weekend.

Vrijdag (waar VRT zich verzwakte door het schrappen van het showprogramma Peter Live) wordt bij VTM de vaste afspraak voor ‘evenement-televisie’. Onder meer met de live-shows van Idool, vanaf 18 maart. Later dit jaar mogen we op vrijdag een programma verwachten rond de op stapel staande Clouseau-musical – mogelijk een reality soap die op zoek gaat naar een hoofdvertolker. En, tegen het einde van het jaar, opnieuw een tv-sterrenjacht met de Nederlandse succesformat The voice of…

Familie-entertainment

Op zaterdagavond wil VTM zich profileren met familie-entertainment, te beginnen met een nieuw seizoen van het showprogramma Zot van Vlaanderen. En op zondagavond, waar VRT sinds mensheugenis regeert? Daarover wil VTM niet echt veel zeggen, al ontleent de zender toch enige hoop aan het succesje van Tegen de sterren op.

Goedele op dinsdag

Goedele Liekens kreeg heel wat kritiek over zich heen voor haar talkshow Goedele nu, en daar zou rekening mee zijn gehouden in de ‘nieuwe’ show Goedele op dinsdag.

 En wat nog? Er komen nieuwe afleveringen van Code 37 en Zone Stad, waar Koen De Graeve opduikt als seriemoordenaar.

 Verder mogen we ons verwachten aan een nieuwe reeks van Tegen de sterren op (vanaf 3 maart, voortaan op donderdag), de persiflageshow waarmee VTM in het najaar meer dan behoorlijk scoorde.

Op 2BE is het vooral uitkijken naar Wat als?, de nieuwe reeks van Shelter, de mensen achter het fenomeen Benidorm Bastards. Het wordt een sketchshow met korte items rond absurde vertrekpunten als ‘Wat als slagers rocksterren waren?’.

Reality zoektochten

Verder krijgen we dit voorjaar een aantal reality-tv zoektochten op ons bord. Peter Goossens gaat op zoek naar een nieuwe chef voor het Hof van Cleve in De keuken van de meester, Pieter Loridon zoekt een partner in Wie kiest Pieter vanaf 21 februari, Dan Karaty zoekt een dansgroep in The battle op 2BE vanaf 27 maart. En nog meer reality krijgen we in Dat zal ze leren, een reeks waarin 24 pubers drie weken terugkeren in de tijd naar een zeevaartschool in de jaren ’50.