GP2-weekend in Bahrein afgelast door rellen
Foto: Belga
Het GP2 Asia-raceweekend in Bahrein is volledig afgelast. Dat liet de organisatie donderdag weten. Door de politieke spanningen en vele demonstraties vindt de organisatie het niet veilig om de races te laten doorgaan.

Afgelopen nacht zijn er in Bahrein bij betogingen tegen het regime opnieuw enkele doden gevallen. De organisatoren van de GP2-race, die dit weekend moest plaatsvinden in het Arabisch koninkrijk, willen geen risico's nemen en beslisten het weekend compleet af te lasten.

'Naar aanleidig van de recente gebeurtenissen in Bahrein en op verzoek van de Bahrein Motorsport Federation hebben we besloten om de rest van het weekend geheel af te lasten', stond te lezen in een verklaring van de organisatie. 

GP2 Asia is een regionaal racekampioenschap, vergelijkbaar met de belangrijkste GP2-serie, dat fungeert als kweekvijver voor de Formule 1. Vorig jaar reed onze landgenoot Jerôme D'Ambrosio, nu bij het F1-team Virgin, in de GP2-series. 

Woensdag verklaarde Formule 1-baas Bernie Ecclestone al zijn onrust over de rellen in Bahrein. Op 13 maart vindt de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen plaats in de oliestaat.