Enkele honderden studenten zijn donderdagmiddag afgezakt naar het Leuvense Ladeuzeplein om in het kader van de nationale 'frietrevolutie' op ludieke wijze te protesteren tegen het feit dat ons land vandaag het wereldrecord gebroken heeft van de langste regeringsvorming ooit. De organisatoren serveerden in een frietkraam 300 gratis porties friet. Die waren in een mum van tijd op.

'Wij jongeren zijn het beu en willen dat de politici de problemen van de mensen oplossen. Men laat de financiële markten en pensioenen maar aanmodderen. Wij zullen later echter moeten opdraaien voor de begrotingsschuld. Wij willen niet dat de politici de toekomst van ons land op het spel zetten', aldus Sander Vandecapelle. De aanwezigen scandeerden vervolgens enkele keren de slogan 'Splitsing, niet in onze naam'.

In pamfletten pleiten de initiatiefnemers tevens voor een federale kieskring en het behoud van de federale sociale zekerheid. Brussel moet bovendien het laboratorium worden voor de samenleving van morgen.

Er was in Leuven een grote belangstelling van de media voor het gebeuren. Zo waren er cameraploegen present uit Polen en Japan.