Op het Brusselse Poelaertplein kwamen donderdagmiddag studenten van de VUB en de ULB samen om de 'frietrevolutie' te vieren. Het is een van de vele acties in kader van het wereldrecord regeringsvorming. De frietrevolutie is een initiatief van het platform 'Niet in onze naam jong'.

Vanaf 14 uur verzamelden scholieren en studenten uit Brussel aan het Poelaertplein.  De organisatie hoopte op 1.000 deelnemers, uiteindelijk waren het er iets meer. Zo'n 1.100 scholieren kwamen samen. De bedoeling is vooral om op een ludieke manier aan te tonen dat Nederlands- en Franstaligen wel degelijk 'kunnen samen werken en samen feesten', aldus Mara De Belder van het organiserende platform.

Het platform 'Niet in onze naam jong' is voor de federale kieskring, ziet Brussel als een laboratorium voor de samenleving van morgen en verdedigt het behoud van de federale sociale zekerheid. Die duidelijke boodschap werd ook in een korte speech herhaald, toen de groep omstreekt 15u voltallig was. Daarna volgde er een bewerkte versie van 'Alors on danse' van Stromae. De ludieke actie van het platform "Niet in onze naam jong" loopt nog tot ongeveer 17uur.