Theo Bos boekt tweede ritzege in Ronde van Oman
Theo Bos Foto: Belga
De Nederlander Theo Bos (Rabobank) heeft donderdag de derde rit in de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. Hij was in de langste etappe van deze rittenkoers, over 208 km van en naar badplaats Sur, de snelste van het pak en haalde het voor de Italiaan Daniele Bennati en de Australiër Matthew Goss.

Voor Bos was het, na de eerste rit, al zijn tweede ritzege in Oman. Goss behoudt zijn rode leiderstrui. De etappe werd gekleurd door een lange vlucht met vijf waarvan ook onze landgenoot Kevin Claeys (An Post-Sean Kelly) deel uitmaakte. In een zeer winderige etappe - het peloton kwam met meer dan een uur achterstand op schema over de finish - werden de vluchters een twintigtal kilometer voor de finish uiteindelijk gegrepen.

Het peloton kreeg in deze lastige rit héél wat onverwachte hindernissen voor de wielen geworpen. Zo probeerden enkele wegpiraten zich met hun auto's tussen de ploegleiders te wringen en stak er een plots een kudde geiten voor de neus van het peloton de baan over.
Net zoals in de vorige ritten kwam het tot een massasprint. Daarin bleek de Nederlander Theo Bos andermaal de snelste. Nico Eeckhout werd knap achtste, net voor Mark Cavendish.

Boonen: 'Te gevaarlijk om te sprinten'
Tom Boonen kwam in ongeveer twintigste positie over de meet. 'Door de steeds draaiende wind was het een erg lastige en gevaarlijke laatste kilometer', verklaarde Boonen achteraf aan onze journalist ter plaatse Paul De Keyser. Ik was van plan om mee te sprinten maar moest uiteindelijk toch inhouden. Er heerste veel nervositeit in het peloton en het was veel te gevaarlijk.'

Vrijdag wordt de vierde rit gereden, over 157 km van Sultan Qaboos University naar Jabal al Akhdhar.