De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 22-jarige man een opschorting van straf gegeven. De jongeman had bij zijn moeder, die onthaalmoeder is, een meisje van vier jaar betast en een hartmonitor getest op een jongetje van zes maanden.

De moeder van het meisje had op 17 februari 2010 klacht ingediend, nadat haar dochter vertelde wat de beklaagde gedaan had. Hij had het "hun geheimpje" genoemd. De beklaagde bekende en besefte ook dat hij in de fout was gegaan.

Toen het verhaal de media haalde, deed een ander koppel aangifte bij de politie. Ze hadden op het lichaam van hun zoontje vreemde afdrukken ontdekt. De beklaagde zei dat hij een hartmonitor op hem had uitgetest zonder het aan de ouders te vertellen.

Het openbaar ministerie had twee jaar cel met uitstel gevorderd, maar zijn advocaat vroeg en kreeg ook een opschorting voor zijn cliënt. De beklaagde kreeg wel een aantal voorwaarden opgelegd: hij mag geen contact zoeken met de slachtoffers en mag geen contact hebben met minderjarigen, tenzij er een meerderjarige bij is. Hij moet ook een reeds opgestarte behandeling voortzetten.