FC Twente is dan toch gestart aan zijn Europa Leagueduel tegen Rubin Kazan in Moskou. De Nederlandse kampioen weigerde eerst te spelen bij temperaturen rond -17 graden, maar werd gedwongen door de UEFA die dreigde met een 3-0-nederlaag.

Het team van Michel Preud'homme had donderdag nog aangegeven dat het gebruik zou maken van het recht om bij een temperatuur die lager ligt dan -15 graden Celsius de wedstrijd te laten cancelen. Een half uur voor de wedstrijd heerste er een patstelling tussen de officials. De UEFA-thermometer gaf -14 graden Celsius aan, terwijl de thermometer van FC Twente en de officiële weerstations van Rusland een temperatuur van -17 graden aangaven.

Pas een kwartier voor de wedstrijd kwam de definitieve beslissing. De ploeg uit Enschede speelt onder protest omdat zij anders een 3-0 verlies achter hun naam krijgen.

Michel Preud'homme bleef voor de wedstrijd voorzichtig in zijn uitspraken.'Ik kan niet zeggen of de wedstrijd moet doorgaan of niet. Ik ben geen arts. Het belangrijkste is dat er naar de gevolgen wordt gekeken, vooral voor de spelers.' Jan van Halst, de manager van FC Twente, was duidelijker dan zijn coach. De leden van onze medische staf hebben het advies gegeven dat het onverantwoord is om te voetballen. Sommige spelers klaagden na de training over bevroren handen. Dat voetballen bij dit weer niet goed voor het lichaam is lijkt me duidelijk.'