De 21-jarige K.H. is woensdag veroordeeld tot dertig maanden cel en 1.100 euro boete voor verschillende feiten. De strafste is zonder twijfel dat de jonge moeder haar babyzoon een maand bij de babysit achterliet.

De babysitter had goed voor het jongetje gezorgd, maar kreeg stank voor dank want ze werd door K.H. bestolen. En ze was niet de enige: de beschuldige bestal ook een vriendin bij wie ze mocht logeren. En boekte een nachtje op hotel en een taxirit van Hasselt naar Antwerpen zonder te betalen.

Vlak voor haar ontslag in november 2008 had de beklaagde ook stempels en naamkaartjes van haar werkgever gestolen. Daarmee vervalste ze de facturen voor bloemen en pizza's en liet haar werkgever voor de kosten opdraaien.

De vrouw liet zich ook graag in de watten leggen in schoonheidssalons, terwijl ze wist dat ze de rekening niet kon betalen. De beklaagde wist hoe ze haar slachtoffers moest manipuleren: ze vertelde een kennis dat ze kanker had, zodat die uit medelijden nieuwe kleren voor haar kocht. Ze ging met twee paaseieren gevuld met pralines aan de haal en misbruikte daarvoor de naam van haar moeder, die zogezegd de directrice van een bank was en de rekening wel zou betalen.

K.H. liet verstek gaan op haar proces en de rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.