Yanina Wickmayer uitgeschakeld op WTA-toernooi Dubai
Foto: AFP / Belga
Yanina Wickmayer (WTA 25) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-tennistoernooi van Dubai. Onze landgenote moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in het negende reekshoofd, de Israëlische Shahar Peer (WTA 11).

Na 1 uur en 33 minuten stonden de 3-6, 6-4 en 6-1 setstanden op het scorebord. Voor Wickmayer was het de tweede opeenvolgende nederlaag in vier onderlinge confrontaties met Peer.

De 21-jarige 'Wicky' was nochtans in uitstekende doen op het toernooi in de Emiraten. Gisteren boekte ze in de tweede ronde nog een knappe zege op de als vijfde geplaatste Chinese Li Na (WTA 7), enkele weken geleden nog verliezend finaliste op de Australian Open. Wickmayer redde vier matchballen en haalde het uiteindelijk met 6-7 (6/8), 7-6 (8/6) en 6-2.

In de kwartfinales neemt Shahar Peer het op tegen de winnares van het duel tussen het eerste reekshoofd, de Deense Caroline Wozniacki (WTA 2), en de Japanse kwalificatiespeelster Ayumi Morita (WTA 57). Zij staan later op de dag nog op de baan.

Als Wozniacki van de Japanse wint, kan ze mits winst tegen Peer opnieuw nummer 1 van de wereld worden. Indien de Deense de halve finales bereikt in Dubai, doet ze op de WTA-ranglijst van volgende week immers opnieuw haasje-over met Kim Clijsters. De Limburgse staat pas sinds maandag opnieuw op de eerste plaats op de ranking.