Wereldbeker in Manchester laatste repetitie voor WK baanwielrennen
Kelly Druyts in actie met Jolien D'Hoore.
Van vrijdag tot en met zondag wordt in het Engelse Manchester de vierde en laatste manche van de Wereldbeker baanwielrennen afgewerkt. Voor een aantal Belgen is het de laatste repetitie voor het WK van eind maart in Apeldoorn.

Jessie Daams, Jolien D'Hoore en Kelly Druyts kunnen zich zo nog eens meten met de wereldtop in de ploegenachtervolging voor vrouwen. D'Hoore en Druyts zijn ook aangeduid voor scratch en omnium. Ze zullen elk één van beide onderdelen afwerken.

Bij de mannen wordt voor het omnium gekozen tussen Nicky Cocquyt en Tim Mertens. Mertens is naast Ingmar De Poortere, Jonathan Dufrasne en Gijs en Justin Van Hoecke ook kanshebber om aan te treden in de ploegenachtervolging. Dufrasne neemt de individuele achtervolging voor zijn rekening.

Programma Belgen:
- Vrijdag 18 februari:
individuele achtervolging mannen (Jonathan Dufrasne), omnium mannen (Nicky Cocquyt of Tim Mertens), ploegenachtervolging vrouwen (keuze uit Else Belmans, Jessie Daams, Jolien D'Hoore en Kelly Druyts)
- Zaterdag 19 februari:
vervolg omnium mannen, scratch vrouwen (D'Hoore of Druyts), omnium vrouwen (D'Hoore of Druyts)
- Zondag 20 februari:
ploegenachtervolging mannen (keuze uit Ingmar De Poortere, Dufrasne, Mertens, Gijs en Justin Van Hoecke), vervolg omnium vrouwen