Omheining moet relschoppers uit Blosodomein Hofstade houden
Foto: bdw
In het Vlaams-Brabantse Hofstade zijn er plannen om het Blosodomein helemaal te omheinen. De maatregel maakt deel uit van een veiligheidsplan dat relletjes moet voorkomen. De voorbije jaren waren er in de zomermaanden geregeld problemen met amokmakers.

'Indien we geen omheining zetten, kunnen de mensen van alle kanten het domein binnenkomen, niet alleen buurtbewoners, maar ook de mensen die herrie zoeken', vertelde Michel Van Espen van Bloso donderdag op Radio 1. 'Het is kiezen tussen de pest en de cholera, het is een noodzaak als we iets willen doen aan de onlusten in de omgeving van het Blosodomein.' De omheining zou er in mei al moeten staan.

Het Blosodomein van Hofstade is een populaire zwemplaats, ook voor veel Brusselaars.  Volgende week dient Bloso een bouwvergunning in. Die moet goedgekeurd worden door het Vlaams gewest, en ook het schepencollege van Zemst moet een advies geven. Burgemeester Bart Coopman (CD&V) laat weten dat hij niet tegen een volledige omheining van het domein is, maar denkt dat een afbakening van de ligweide en het strand mogelijk al voldoende zal zijn.