Man stak vrouw dood met tupperwaremes
Foto: mvn
De 36-jarige man uit Beernem, die woensdagnamiddag zijn vrouw (34) doodstak in het centrum van Brugge en inmiddels aangehouden werd door de onderzoeksrechter, benadrukt dat hij het mes niet bij zich had in de rechtszaal.

'De man verklaarde aan de onderzoeksrechter dat hij het mes niet bij zich had in de rechtszaal', zegt Fien Maddens van het parket van Brugge. 'Het mes zat in zijn bromfiets. Het gaat om een tupperwaremes. Tijdens de discussie aan de bushalte had hij het mes wel al in zijn zakken. De aanleiding van de steekpartij heeft te maken met wat in de rechtszaal gezegd is. Hij verklaarde dat hij eerst in haar zij stak, dan in haar hals en vervolgens in haar buik.'

Woensdag om 11 uur waren beiden op het vredegerecht in Brugge om een regeling te treffen voor hun vier kinderen. De feiten gebeurden na de zitting aan de bushalte in de Langestraat, niet ver van het gerechtsgebouw.

Terwijl de vrouw op de bus wachtte, kwam de man, Bart Van Goethem, aangereden met zijn bromfiets. Hij bracht haar om het leven met vier messteken. Van Goethem verschijnt komende dinsdag voor de raadkamer van Brugge. Hij wordt beschuldigd van moord.

Knipperlichtrelatie

Casandra Baudot leerde goed tien jaar geleden Van Goethem kennen, een man uit Dendermonde. Ze trouwden in 2003. Het koppel woonde eerst in Blankenberge, maar verhuisde uiteindelijk naar een huis in Oedelem. Samen kregen ze vier kinderen - twee jongens en twee meisjes. Moeder Casandra heeft nog een 13-jarige zoon uit een eerdere relatie, en ze benadrukte op een internetsite dat ze nog steeds de moeder was van Davina, een dochtertje dat ze zeven weken na de geboorte verloor door wiegendood.

‘Toch zat het niet altijd even goed tussen die twee’, vertelt een familielid van Casandra. ‘Het was een knipperlichtrelatie. Ze hadden vaak ruzie, maar ze kwamen toch telkens weer bij elkaar.’ Begin dit jaar hakte Casandra de knoop door. Op 11 januari verliet ze Van Goethem, en ging ze met de vier kinderen bij haar stiefmoeder in Blankenberge wonen. Ze vroeg de echtscheiding aan.

Volgens verschillende bronnen, onder meer binnen het Brugse parket, verliep de zitting van gistermorgen om 11 uur erg rumoerig. ‘Er hing een spanning in de lucht, maar er waren geen aanwijzingen dat het uit de hand dreigde te lopen’, nuanceert meester Jacky Longeville, de advocaat van de vrouw. ‘De vrederechter sprak zich nog niet uit over de scheiding. De rechtbank had enkele voorlopige maatregelen opgelegd over het bezoekrecht over de kinderen. Toen iedereen de zaal verliet, leek de man erg rustig.’

De advocate van Van Goethem reageerde gisteren erg aangeslagen. ‘Ze viel uit de lucht toen ze het nieuws kreeg. Er was geen enkele aanleiding, geen enkel voorafgaand incident’, aldus het advocatenkantoor waar ze werkt. Ze zal Van Goethem niet langer bijstaan.