MWC: Veel lawaai in een kleine verpakking
Foto: Nils Walravens
Dolby laat op Mobile World Congress in Barcelona zien hoe kleine smartphones behoorlijk wat kabaal kunnen produceren.

 Dolby heeft ook een stand op MWC waar een interessante opstelling te vinden is. De meest recente Nokia N8 was er via de HDMI-uitgang van het toestel verbonden aan een grote LCD-televisie en een indrukwekkend surroundsysteem, van Dolby uiteraard (zie foto). Een toestel van LG lag klaar om hetzelfde te demonstreren.

Het resultaat mocht er zijn: de Nokia stuurde zonder enige hapering full-HD beelden naar de televisie. Maar het zou geen Dolby-stand zijn als dit verhaal niet over geluid ging. De vloer daverde van de volle klank die de N8 in 5.1 surround door de booth stuurde. En met trailers van films als Inception en Pirates of the Carribean wordt dat trucje natuurlijk des te indrukwekkender.

Steeds meer smartphones beschikken over de mogelijkheid via HDMI beelden in hoge definitie naar televisieschermen te sturen en in een opstelling zoals Dolby die had zou enkel een videofiel het verschil tussen een Blu Ray en een smartphone zien. De toekomst van onze home cinema?

Nils Walravens is onderzoeker bij IBBT-SMIT aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij blogt deze week vanop het Mobile World Congress in Barcelona.