De oproerpolitie van Bahrein bestormde donderdagochtend het centrale plein in de hoofdstad van het Golfstaatje waar betogers al dagenlang actie voeren. Met traangas en wapenstokken werden de demonstranten verdreven. Het kamp op het Parelplein in Manamah werd met de grond gelijk gemaakt. Daarbij zouden twee, of volgens sommige bronnen zelfs vier, doden gevallen zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het protestkamp op het plein illegaal was en daarom was weggehaald. Van officiële zijde werd niets gemeld over doden en gewonden onder de betogers. Navraag bij ziekenhuizen leerde dat er tientallen gewonden zijn gevallen bij het politieoptreden. Sommigen spreken ook van vier doden. 

Nadat het plein was ontruimd patrouilleerden tanks en pantservoertuigen in de straten van Manamah, een teken dat ook het leger nu is ingezet in de crisis. Op de belangrijke toegangswegen werd door de politie gecontroleerd. Het Parelplein werd afgezet met prikkeldraad.

De betogers in Manamah hadden zich laten inspireren door de actievoerders op het Tahrir-plein in Caïro. De oproerpolitie, die maandag en dinsdagochtend ook al met harde hand optrad, had de actievoerders woensdag ongemoeid gelaten.

In het Koninkrijk Bahrein, een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein, woont een meerderheid aan sjiieten, maar het land wordt geleid door een soennitische dynastie. De oppositie eist politieke en sociale hervormingen.