Ronnie O'Sullivan meteen uitgeschakeld in Welsh Open snooker
Foto: Photonews
Ronnie O'Sullivan blijft dit seizoen de slechte resultaten opstapelen. In het Welsh Open snooker in Newport werd de 35-jarige Engelsman woensdag in de eerste ronde met 4-2 uitgeschakeld door de Welshman Ryan Day.

Het is al van 26 september geleden dat 'The Rocket' nog eens won in een rankingtoernooi. Dat gebeurde toen in de halve finales van het World Open, waarna hij in de finale de duimen moest leggen voor Neil Robertson. Nadien verloor O'Sullivan in de eerste ronde van het UK Championship en het Masters en liet hij verstek gaan voor het German Masters. Op de wereldranglijst zakte hij naar de negende plaats.

'Mijn ranking baart me zorgen. Het wordt erger en erger. Ik kan uit de top 64 zakken', reageerde O'Sullivan. 'Mijn voorbereiding leek nergens naar. Ik oefende vrijdag een uurtje en vandaag nog eens een uurtje. Ik heb ook niet zoveel gespeeld als de anderen. Het German Masters miste ik door ziekte. Day speelde wel goed en heeft dan ook verdiend gewonnen.'

Voor Day was het de eerste zege tegen O'Sullivan. 'Dit zie ik dan ook één van de belangrijkste overwinningen in mijn carrière. Ik had het niet verwacht en was gewoon naar hier gekomen om er het beste van te maken en me een beetje te amuseren.'

Inmiddels plaatsten de Schot John Higgins en de Engelsman Mark Selby zich al voor de kwartfinales. Titelverdediger Higgins schakelde Dave Harold in de tweede ronde met 4-1 uit. Selby won met 4-2 van King.