Het werd weer een bewogen avond op het Kiel. Beide ploegen schoten weinig op met het behaalde 2-2-gelijkspel. Gent ziet Genk wat verder uitlopen en Beerschot vertoeft nog steeds in de degradatiezone. De onderbreking wegens kwetsende spreekkoren werd daardoor hét gespreksonderwerp.

Het werd een ronduit enerverende eerste helft. Een zwak AA Gent kwam al snel op voorsprong via Coulibaliy na een blunder van Victor Wanyama. Een al even zwakke thuisploeg kwam via Sherjill MacDonald op gelijke hoogte na wel heel zwak verdedigen van Stef Wils.  Vier minuten later werd Bart Goor neergehaald in het strafschopgebied. Gary Kagelmacher liet Bojan Jorgacevic vanop de stip geen kans.

Na 37 minuten werd de wedstrijd stilgelegd na kwetsende spreekkoren van het thuispubliek aan het adres van doelman Bojan Jorgacevic. Na de tijdelijke herneming konden de buffalo's geen vuist meer maken. Voor de toeschouwers was het hopen op een betere tweede helft.

Gentse druk na rust

AA Gent schoot na rust beter uit de startblokken. Een voorzet van Christophe Grondin raakte niet weg en kwam bij Yassine El Ghanassy, die makkelijk binnenschoof.

Na een nieuwe goede actie van de bezoekers kreeg Tim Smolders de bal niet voorbij Thomas Kaminskyi. In de rebound knalde Bernd Thijs over. Een knap aangesneden vrije trap van Fernando Pereira Wallace kreeg Elimane Coulibaly niet tussen de palen.

De Gentse storm ging dan wat liggen. Sherjill MacDonald zette Junior Negrao vrij voor doel en de Braziliaan werkte koel af, maar stond duidelijk buitenspel. Het spel verwaterde ook met vele fouten.

Herbeleef hier de wedstrijd