Lokeren heeft in een betere tweede helft een scheve situatie helemaal rechtgezet en wordt na een 1-2-zege vijfde in de Jupiler Pro League. Het mocht wel van geluk spreken dat Henrique tot drie keer toe de kans miste op een dubbele voorsprong.

Niets deed in de eerste helft vermoeden dat Lokeren en niet Westerlo de drie punten absoluut nodig had. De thuisploeg was in alle facetten van het spel beter dan de Waaslanders en stond verdiend op voorsprong.

Spetterend was het allemaal niet voor de rust, maar Westerlo nam wel het initiatief en zorgde voor de meeste dreiging. Paolo Henrique en Oleksandr Iakovenko misten enkele halve en één echte kans, Christian Bruls werkte wel koelbloedig af na mistasten van Ibrahima Gueye.

Twee gelijkaardige doelpunten

Na rust bleef een stormloop van Lokeren aanvankelijk uit. Drie goede passes na elkaar was zelfs een lastige opgave. Paolo Henrique liet echter een opgelegde kans via Oleksandr Iakovenko liggen. De Braziliaan trapte alleen voor Jugoslav Lazic naast de bal en liet even later nog een kans liggen. Toen hij door Ceulemans gewisseld werd, nam het publiek echter zijn trainer onder de korrel.

Lokeren vatte toch weer moed. Laurens De Bock dweilde zijn flank af en haalde de achterlijn. Zijn goede voorzet werd door Donovan Deekman binnengekopt.

Met haast een kopie van de gelijkmaker sleepten de bezoekers de drie punten uit de brand. Laurens De Bock met de voorzet, Donovan Deekman met de goal. Lokeren neemt zo een stevige optie op Play Off 1.

De Waaslanders klimmen zo naar de vijfde plaats en moeten gezien het niet al te zware programma dat hen rest in de reguliere competitie in staat geacht worden een plaats in de top zes te behouden.

Herbeleef hier de wedstrijd